kortverblijf

Het centrum voor kortverblijf binnen het woonzorgcentrum ‘de Pottelberg’ heeft als doel ouderen gedurende een korte periode een verblijf aan te bieden. Dit kan zijn in functie van een revalidatie na een ziekenhuisopname, tijdelijke ondersteuning van de mantelzorger, etc.... Elke oudere die geen intensieve medische verzorging nodig heeft, kan een beroep doen op het centrum voor kortverblijf.

bekijk de folder

sociale dienst

De sociale dienst is het aanspreekpunt voor vragen en informatie over een eventuele opname in het woonzorgcentrum of kortverblijf. 

  • De sociale dienst ontvangt de kandidaat-bewoners en hun familie. Zij geeft de nodige informatie over de opnamecriteria, het verblijf in het woonzorgcentrum, het financiële aspect van de opname en beantwoordt alle andere vragen van de betrokkenen.
  • De sociale dienst stelt een individueel opnamedossier samen. Verder organiseert de sociale dienst het onthaal en de opname van de nieuwe bewoner. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de hoofdverpleegkundige van de afdeling waar de bewoner zal verblijven.
  • De sociale dienst helpt bij financieel en administratieve vragen en zoekt samen met de betrokkenen naar oplossingen.

U kunt altijd bij mij terecht met uw vragen en ik maak graag tijd vrij voor een persoonlijk gesprek.

heb je nog vragen?

e-mail 056 23 47 69

heb je nog vragen?

e-mail 056 30 17 93
Interesse icoon

interesse

Wenst u beroep te doen op onze diensten voor kortverblijf? U kunt zich inschrijven via ons inschrijvingsformulier.

download het formulier

groene omgeving aan de rand van de stad

De grote, toegankelijke tuin wordt heel vaak gebruikt voor een korte wandeling of een gesprek op een van de vele rustbanken. Niet enkel door familieleden en bezoekers maar ook door onze medewerkers. Waar mogelijk proberen ze met bewoners te genieten van de groene omgeving. Naast de ruime tuin van het woonzorgcentrum kan je als bezoeker of bewoner ook gebruik maken van de mooi aangelegde binnentuin van Heerlyckheid Hoog Mosscher. Deze tuin heeft een aantal leuke spelelementen voor de kleinkinderen en een prachtige waterpartij. De ruime parking met gratis parkeergelegenheden in een groene omgeving is een grote meerwaarde voor bezoekers maar ook voor de bewoners van het woonzorgcentrum en onze assistentiewoningen.

maaltijden

 

Woonzorgcentrum de Pottelberg wil lekkere en kwaliteitsvolle maaltijden aanbieden en kiest daarom bewust voor een eigen warme keuken. Onze chef-kok en zijn keukenteam staan elke dag in voor een huisbereid dagmenu met verse ingrediënten.

We bieden bovendien familie en ook de buurtbewoners de gelegenheid om mee te genieten van ons verzorgd dagmenu. Bij een lekker weertje kan u zelfs tafelen op het zonneterras. Verder organiseren we ook heel wat extra culinaire activiteiten waar bewoners aan kunnen aan deelnemen. Met deze initiatieven willen we onze bewoners een unieke ervaring te bezorgen. ( ‘table des amis’ en het 'pop-up' restaurant)

woongelegenheden voor personen met dementie

De Notenkraker en de Parelduiker zijn groepen van woongelegenheden die zich specifiek richten tot personen met dementie. Deze afdelingen bevinden zich op het gelijkvloers en zijn aangepast om opvang en belevingsgerichte zorg en begeleiding tekunnenbieden aan  personenmet dementie.

Voor elke persoon, ook onze bewoners met dementie, garanderen we ‘levenslange zorg’, met heel veel aandacht voor nabije, respectvolle en menswaardige palliatieve zorg.

lees meer

woongelegenheden voor personen met fysieke zorgnoden

De Zwaluw, de Lijster, de Nachtegaal en de Leeuwerik zijn afdelingen voor ouderen met ernstige en blijvende fysieke afhankelijkheid.
Elke afdeling heeft een eigen ontmoetingsruimte en een eigen werking. In overleg met de bewoners en hun familie staat een multidisciplinair team in voor de dagelijkse zorg en ondersteuning bij het wonen en leven. Daarnaast zorgt het team voor een activiteiten aanbod afgestemd op de interesses en behoeften van onze bewoners. Er worden activiteiten georganiseerd over de volledige organisatie, maar ook in kleinere groepen of zelfs op individuele basis. Onze vrijwilligers zijn hierbij onmisbaar!

lees meer

maandklapper 'in nieuw kleedje'

Ontdek de nieuwe maandklapper...
lees meer

wzc de pottelberg behaalt kwaliteitslabel qualicor -> meer info tijdens familie-infoavond op 8 sept

lees meer

Kalender

30 maart

breiclub

bekijk meer

Maandklapper 'in nieuw kleedje'

Ontdek de nieuwe maandklapper...
lees meer

wzc de Pottelberg behaalt kwaliteitslabel Qualicor -> meer info tijdens familie-infoavond op 8 sept

lees meer

Kalender

30 maart

Breiclub

Bekijk meer

bij ons komen werken

Interesse voor de zorgsector? Solliciteer bij De Pottelberg. Wij zijn steeds op zoek naar gemotiveerde medewerkers (m/v). Wie weet wordt u wel onze nieuwe collega!

lees meer

veelgestelde vragen

Heeft u nog vragen? Misschien vindt u het antwoord bij de meest gestelde vragen. Zo niet, neem dan gerust contact met ons op.

lees meer