wooneenheden voor personen met fysieke zorgnoden

De Pottelberg heeft vier afdelingen met telkens dertig woongelegenheden voor ouderen met ernstige en blijvende fysieke afhankelijkheid.
Elke bewoner beschikt over een individuele kamer. Aan koppels worden twee kamers toegewezen, hetzij elk een eigen kamer ofwel een gezamenlijke woonkamer en een gezamenlijke slaapkamer.
Er zijn verschillende types kamers, waarvan de oppervlakte varieert van 17m² tot 30 m². Alle kamers zijn uitgerust van een beloproepsysteem.

De bewoner kan de kamer persoonlijk aankleden en/of inrichten met eigen meubelen waarmee hij het huiselijk karakter van zijn woning kan benadrukken (met uitzondering van een aangepast bed). Indien de bewoner dit niet wenst, stelt het woonzorgcentrum (zonder meerkost) meubilair ter beschikking, bestaande uit een kleerkast, TV meubel, tafel, twee stoelen en een rustzetel.
Elke kamer beschikt over een rolstoeltoegankelijke, functionele ruimte met toilet en lavabo. Voor bad of douche zijn op elke afdeling aangepaste badkamers/doucheruimten ingericht die de bewoner met hulp van medewerkers of zelfstandig kan gebruiken.

reserveer onze rolstoelfiets bij mooi weer!

lees meer

kunstatelier ‘t ateljeetje

Een kunstatelier specifiek voor en door personen met dementie.
lees meer